FARMÁŘSKÝ KOLÁČ
FARMÁŘSKÝ KOLÁČ
Skvělý kynutý koláč pečený v plechu jako buchty. Následně se od sebe krájí a tak si užijete jeho voňavou a nadýchanou střídu bez zbytečně moc kůrky. Na vrchu je sypaný drobenkou, protože to je přece ozdoba správného českého koláče. Pečeme je ve třech variantách. Tvarohový s višněmi, makový a jablečný se skořicí.
- Farmářský koláč – těsto
- Pšeničná mouka hladká světlá, voda, vejce, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), cukr, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E482), sušená syrovátka, sůl, aroma, regulátor kyselosti (E170,
E341), látka zlepšující mouku (E300), enzymy.
- Farmářský koláč – tvarohová náplň s višněmi
- Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
- Višňová náplň (Višně, cukr, voda, jablečný koncentrát, stabilizátor (E1422, E418), kyselina (E330), konzervant
(E202), barvivo (E150d), aroma)
- Farmářský koláč – maková náplň
- Cukr, mák, voda, bramborové vločky, pšeničná mouka celozrnná, rýžová mouka, kukuřičný škrob,
modifikovaný bramborový škrob (E1414, E1412), pšeničný škrob, kypřící látka (E450, E500, E341), sůl, aroma,
pšeničné klíčky, skořice, ječný sladový extrakt, stabilizátor (E516)
- Farmářský koláč – jablečná náplň
- Jablečné kostky, cukr, vanilkový cukr (cukr, přírodní vanilkové aroma), skořice mletá, modifikovaný kukuřičný škrob (E1422), regulátor kyselosti (kyselina
citrónová), antioxidant (kyselina askorbová), bambusová vláknina, konzervant (sorban draselný),
zahušťovadlo (konjaková guma, xanthan), jablečné aroma
- Farmářský koláč – drobenka
- Pšeničná mouka polohrubá, cukr, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b))
MORAVSKÝ KOLÁČ
MORAVSKÝ KOLÁČ
Ryzí král mezi kynutými koláči. Nejdříve se bochánek přetuží, naplní se tvarohem a zabalí. Po nakynutí je protlačen a plněn ještě z vrchu. Tak vzniká dvojctihodný koláč. Výsledkem je koláč v jehož okraji je tvarohová náplň a uprostřed pořádná nálož ještě další náplně, přičtěte k tomu také výborné těsto a neobyčejný chuťový prožitek je na světě. Děláme je ve dvou variantách. Tvarohový s višněmi a povidlový.
- Moravský koláč – těsto
- Pšeničná mouka hladká světlá, voda, vejce, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), cukr, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E482), sušená syrovátka, sůl, aroma, regulátor kyselosti (E170,
E341), látka zlepšující mouku (E300), enzymy.
- Moravský koláč – tvarohový s višněmi
- Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
- Višňová náplň (Višně, cukr, voda, jablečný koncentrát, stabilizátor (E1422, E418), kyselina (E330), konzervant
(E202), barvivo (E150d), aroma)
- Moravský koláč – povidlový
- Povidlová náplň (Švestky, voda, fruktóza, jablečná vláknina, stabilizátor (E1422, E412), barvivo (E150d), kyselina
(E330), aroma, konzervant (E202)) - Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
- Moravský koláč – drobenka
- Pšeničná mouka polohrubá, cukr, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b))
BOCHAN
BOCHAN
Takový napůl koláč napůl závin. Vlastně je to obrácený vázaný koláč, který před pečením nařízneme a posypeme mandlemi. A proč je podobný závinu? U běžných koláčů se musíte k náplni nejdříve prokousat, ale bochan skrývá v každém soustu ideální poměr náplně a těsta. Proto je chuťový prožitek konstantní a nerušený. Hned jak jsme je začali dělat, těšili se naši bochani velké oblibě.
- Bochan – těsto
- Pšeničná mouka hladká světlá, voda, vejce, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), cukr, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E482), sušená syrovátka, sůl, aroma, regulátor kyselosti (E170,
E341), látka zlepšující mouku (E300), enzymy.
- Bochan – ořechová náplň
- Cukr, glukóza, vlašské ořechy, arašídová drť pražená, voda, řepkový olej, strouhanka ze světlého pečiva, sójové vločky, sušená syrovátka, rýžová mouka,
sójová mouka, sušený vaječný bílek, kukuřičný škrob, aroma, antioxidant (E300), karobová mouka
- Bochan – maková náplň
- Cukr, mák, voda, bramborové vločky, pšeničná mouka celozrnná, rýžová mouka, kukuřičný škrob,
modifikovaný bramborový škrob (E1414, E1412), pšeničný škrob, kypřící látka (E450, E500, E341), sůl, aroma,
pšeničné klíčky, skořice, ječný sladový extrakt, stabilizátor (E516)
- Bochan – posyp
- Mandle loupané plátky
- Rumové aroma
- Stolní margarín
STROUHANÝ CELOZRNNÝ KOLÁČ
STROUHANÝ CELOZRNNÝ KOLÁČ
Tento koláč již připomíná trošku cukrařinu. Tenoučké celozrnné máslové těsto a bohatá náplň tvarohu a jablíček se skořicí. Na vršek nastrouháme zase těsto a posypeme nakrájenými vlašskými oříšky. Ideální kandidát k víkendovému kafíčku. Prodáváme ho po 1/8, protože se peče ve formě a je velký.
- Strouhaný koláč – složení
- Těsto (Pšeničná celozrnná mouka, máslo mlékárenské, vejce, voda, cukr, bramborový škrob, rýžová mouka, kypřící látka (E450, E500), sůl, emulgátor
(E481), zahušťovadlo (E466), aroma, barvivo (E160a)) - Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
- Jablečná náplň (Jablečné kostky (86%), cukr, vanilkový cukr (cukr, přírodní vanilkové aroma), skořice mletá, modifikovaný kukuřičný škrob (E1422), regulátor kyselosti (kyselina
citrónová), antioxidant (kyselina askorbová), bambusová vláknina, konzervant (sorban draselný),
zahušťovadlo (konjaková guma, xanthan), jablečné aroma) - Vlašské ořechy
PIVNÍ ŘEZ
PIVNÍ ŘEZ
Asi Vás to zarazilo viďte? Spojení piva a sladkého. Nicméně toto originální spojení jablek macerovaných v pivě, lineckého těsta s pivním sladem a slaného karamelu, dělá z tohoto řezu opravdu něco jiného. A rozhodně ne špatným směrem. Jablka jsou přes noc namočená v, u nás čepovaném, hradeckém Klenotu dvanáctce nefiltr. Tím se lehce sníží sladkost celého řezu a doplní jej pivními tóny. Ty byste však neidentifikovali jako pivní pokud bychom Vám o tom neřekli. Zkrátka kdo chce zkusit něco nového a nevšedního, bude potěšen jak toto spojení surovin harmonicky splývá v jeden neodolatelný celek.
- Pivní řez – složení
- Těsto (Pšeničná mouka, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), pivní slad (ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy), vejce, voda, cukr, pšeničný škrob, sušená syrovátka, kypřící látka (E450, E500, E341), aroma, emulgátor
(E472b, E477), glukózový sirup, sůl, sušené mléko, stabilizátor (E516), barvivo (E160a), kypřící látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný)) - Macerovaná jablka v pivu (kostky jablek, pivo Klenot)
- Slaný karamel (Karamelizovaný glukózofruktózový
sirup, kondenzované mléko, rostlinný tuk (kokosový), zvlhčující
látka (E422), emulgátor (E471, E473), aroma, voda, sůl) - Třtinový cukr
BROWNIE S VLAŠSKÝMI OŘECHY
BROWNIE S VLAŠSKÝMI OŘECHY
Jste čokoholik? Pak je tento kus buchty určen přímo pro Vás. Ale vážně, vláčný čokoládový řez s pořádnými kusy vlašských ořechů, který je přelitý 70% čokoládou. Tohle musí uspokojit i nejnáročnějšího milovníka čokoládových pochutin.
- Brownie – složení
- Pšeničná mouka, cukr, kakao se sníženým obsahem tuku, vejce, řepkový olej, voda, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), kypřící látka (E450, E500), aroma.
- Vlašské ořechy
- Poleva 70% hořká čokoláda (Kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (sojový lecitin, polyglycero-policilin-oleát), vanilkový extrakt Bourbon Madagascar)
DON POVIDLOŇ
DON POVIDLOŇ
Všechny ostatní buchty se obávají, když z pece právě vystoupí jejich don. Don Povidloň. Tento řez jsme tak pojmenovali protože je elegantní, bohatý a svůj. Špaldová buchta s povidlovo-tvarohovou náplní. Inspirací nám byly oblíbené babičiny vdolečky, jen jsme jim přidali trošku moderního vlivu.
- Don Povidloň – složení
- Těsto (Pšeničná špaldová mouka, řepkový olej, voda, olivový olej, cukr, sušená vejce, rýžový škrob, rýžová bobtnavá mouka, maltodextrin,
laktóza, sušený odtučněný jogurt, sušená syrovátka, kypřicí látka (E450, E500), sůl, emulgátor
(E481), zahušťovadlo (E466), aroma.) - Povidlová náplň (Švestky, voda, fruktóza (24 %), jablečná vláknina, stabilizátor (E1422, E412), barvivo (E150d), kyselina
(E330), aroma, konzervant (E202)) - Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
KAKAOVÁ ŠPALDOVKA S OVOCEM
KAKAOVÁ ŠPALDOVKA S OVOCEM
Špaldová mouka je vlastně nevyšlechtěná pšenice. Jde o trend vracení se ke kořenům a tedy používání bílé mouky s obsahem lepku podobným jako má mouka žitná. Dříve panoval trend, že čím větší obsah lepku zrno má, tím je kvalitnější. To bezpochyby potvrdí každý pekař. Doba se ale mění a s ní spojená menší fyzická zátěž není schopná s to spálit tolik energie, která se skrývá v našem moderním pšeničném zrnu. Tato buchta ze špaldy, kakaa, ovoce a bílé polevy Vám v ani v nejmenším nebude připomínat něco super zdravého. Prostě jen výborná buchta s o něco málo menší zátěží lepku pro váš organismus.
- Špaldová buchta – složení
- Těsto (Pšeničná špaldová mouka, řepkový olej, voda, cukr, kakaový prášek, sušená vejce, rýžový škrob, rýžová bobtnavá mouka, maltodextrin,
laktóza, sušený odtučněný jogurt, sušená syrovátka, kypřicí látka (E450, E500), sůl, emulgátor
(E481), zahušťovadlo (E466), aroma.) - Meruňky, lesní ovoce
- Bílá poleva (Cukr, plně ztužené rostlinné tuky (palmojádrový), sušené odstředěné mléko, laktóza, emulgátor (E322 sojový lecitin), aroma vanilin)
MAKOVNÍK S VIŠNĚMI
MAKOVNÍK S VIŠNĚMI
Občas je potřeba dělat i jednoduché věci. Mák a višně. To šlo vždycky skvěle dohromady. Hutná a zároveň křehoučká buchta, která neurazí jistě žádného milovníka máku.
- Makovník s višněmi – složení
- Těsto (Cukr, pšeničná mouka, mák, voda, řepkový olej, sušená vejce, rýžová mouka, kypřící látka (E450, E500), bramborový škrob,
sůl, emulgátor (E481), zahušťovadlo (E466), stabilizátor (E516), kyselina (E330), regulátor kyselosti (E341),
aroma) - Višňová náplň (Višně, cukr, voda, jablečný koncentrát, stabilizátor (E1422, E418), kyselina (E330), konzervant
(E202), barvivo (E150d), aroma)
OŘECHOVKA S ČOKOLÁDOU
OŘECHOVKA S ČOKOLÁDOU
Šéf po Vás v práci šlape? Podřízení z Vás mají srandu? Děti chodí za školu? Rodiče ti nerozumí? Ať už je původ Vašeho stresu jakýkoli, vždy to lépe zvládnete s pořádnou dávkou oříšků a čokolády. A Vy co jste v pohodě budete ještě blaženější. Vláčná ořechová buchta přelitá 70% hořkou čokoládou a zasypaná nadrobno nakrájenými vlašáky.
- Ořechovka – složení
- Těsto (Pšeničná mouka, voda, řepkový olej, cukr, sušená vejce, sójová drť, vlašské ořechy, rýžová mouka, kypřící látka (E450, E500),
pšeničné otruby, aroma, sůl, emulgátor (E481), zahušťovadlo (E466), stabilizátor (E516), barvivo (E150c),
kyselina (E330), regulátor kyselosti (E341)) - Poleva 70% hořká čokoláda (Kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (sojový lecitin, polyglycero-policilin-oleát), vanilkový extrakt Bourbon Madagascar)
- Vlašské ořechy
KRTKŮV ŘEZ
KRTKŮV ŘEZ
Kdo by neznal třenou mramorovou bábovku. Zlatý hřeb všedního nedělního oběda. Tak přesně to Vám má připomínat náš Krtkův řez. Pravda, trošku jsme si ho vylepšili. Voňavé a hebké máslové těsto na podklad, poté lesní ovoce a nakonec hustě zasypat drobenkou z lineckého těsta s kakaem. Ta kakaová drobenka po upečení připomíná krásně zkypřenou půdu, proto ten název.
- Krtkův řez – složení
- Těsto ()
- Lesní ovoce
- Drobenka (Pšeničná mouka, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), vejce, voda, cukr, kakaový prášek, pšeničný škrob, sušená syrovátka, kypřící látka (E450, E500, E341), aroma, emulgátor
(E472b, E477), glukózový sirup, sůl, sušené mléko, stabilizátor (E516), barvivo (E160a))
PERNÍK S CITRÓNOVOU POLEVOU
PERNÍK S CITRÓNOVOU POLEVOU
Je to až kouzelně obyčejné spojení. Perníková buchta a kvalitní citrónová poleva. Tato vůně Vám tak neodmyslitelně připomíná teplo domova a strávený čas s rodinou. I když v zásadě není na této buchtě nic speciálního. Každé sousto je jako pohlazení od Vašeho blízkého. Tak všední a tak potřebné.
- Perník – složení
- Těsto (Pšeničná mouka, voda, řepkový olej, cukr, sušená vejce, sójová drť, vlašské ořechy, rýžová mouka, kypřící látka (E450, E500),
pšeničné otruby, aroma, sůl, emulgátor (E481), zahušťovadlo (E466), stabilizátor (E516), barvivo (E150c),
kyselina (E330), regulátor kyselosti (E341)) - Citrónová poleva (Cukr, rostlinné tuky (palmojádrový,palmový), sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, emulgátor (slunečnicový lecitin E322), přírodní citronové aroma, barvivo (kurkumin, karoteny))
- Poleva 70% hořká čokoláda (Kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (sojový lecitin, polyglycero-policilin-oleát), vanilkový extrakt Bourbon Madagascar)
COOCIES
COOCIES
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
KOKOSOVÝ SUK
KOKOSOVÝ SUK
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
POCTIVÁ VÁNOČKA
KOKOSOVÝ SUK
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
VÁNOČNÍ ŠTOLA
VÁNOČNÍ ŠTOLA
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)