Dle nařízení evropského parlamentu č. 2000/13 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, uvádíme možný výskyt alergenů v pokrmech dle hlavních skupin.
1 |
OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
2 |
KORÝŠI a výrobky z nich |
3 |
VEJCE a výrobky z nich |
4 |
RYBY a výrobky z nich |
5 |
PODZEMNICE OLEJNÁ (Arašídy) a výrobky z nich |
6 |
SÓJOVÉ BOBY (Sója) a výrobky z nich |
7 |
MLÉKO a výrobky z něj |
8 |
SKOŘÁPKOVÉ PLODY mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich |
9 |
CELER a výrobky z nich |
10 |
HOŘČICE a výrobky z ní |
11 |
SEZAMOVÁ SEMENA (Sezam) a výrobky z nich |
12 |
OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 |
13 |
VLČÍ BOB (Lupina) a výrobky z něj |
14 |
MĚKKÝŠI a výrobky z nich |