ŽIŤÁK
ŽIŤÁK
Náš nejprodávanější chléb. Žitný řemeslný kvasový chléb s pivním sladem a dýňovými semínky. Svou křupavě vypečenou kůrkou a šťavnatou střídou, která si udrží vláčnost po několik dní, zaručí chuťový prožitek i pro nejnáročnější jazýček. A pokud máte žitné výrobky v oblibě, prohlásíte, jako jedna naše zákaznice, tohle není chleba. To je dort.
- Žiťák – složení (85% žito, 15% sladové mouky)
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Voda
- Sůl
- Dýňové semínka
- Droždí
- Pivní slad – (Ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy.) - Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
PODMÁSLÁK
PODMÁSLÁK
Kdo si ho oblíbil již na něj nezanevře. Pšenično-žitný kvasový chléb s podmáslím a syrovátkou. Je tak měkoučký a provoněný máslovými tóny, že možná nebudete ztrácet čas s obkládáním a sníte ho jen tak. Kromě jiného vydrží dlouho vláčný i přes to, že je složen z větší části z pšeničné mouky. Pokud tedy není pšenice zrovna Váš nepřítel, nemůžete s tímto chlebem šlápnout vedle.
- Podmáslák – složení (70% pšenice, 30% žito)
- Pšeničná mouka tmavá chlebová
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Směs pro výrobu podmáslového pečiva – ()
DÝŇÁK
DÝŇÁK
Oceněný značkou regionální potravina královéhradeckého kraje. Kdo jej ochutnal, nepochybuje o jedinečnosti tohoto chleba. Žitná mouka, dýňové pyré, žitný kvas, dýňová semínka, vlašské ořechy a med. Jedinečné spojení surovin, ze kterých vzešel šampion. Kromě toho je také bohatý na vitamíny a vlákninu. Dýně v sobě skrývá hotovou lékárnu. Je bohatá na hořčík, draslík, měď, selen, sodík, chlór, železo, zinek, fosfor, vitamin A, beta-karoten, alfa-karoten a lutein. Prostě výtečná a zdravá delikatesa ve všech směrech. Už musíte jen ochutnat.
- Dýňák- složení (100% žito)
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Dýňové pyré (100% obsah lokálních dýní)
- Vlašské ořechy
- Med včelí
- Voda
- Sůl
- Dýňové semínka
- Droždí
- Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
LUNÍČEK
LUNÍČEK
Další z našich chlebů s neobyčejnou chutí. Své jméno si vydobyl díky svému neobyčejnému tvaru a tedy připomínajícím našeho maskota Luníčka. Pšenično-žitný chléb s obsahem, jak žitného, tak pšeničného kvasu, pivním sladem a jemně dokořeněný kmínem a anýzem. Svým složením si získal osobitý charakter, se kterým se neztotožní každý. Kdo si jej ale zamiluje, nedá na něj dopustit.
- Luníček – složení (65% pšenice, 30% žito, 5% sladové mouky)
- Pšeničná mouka tmavá chlebová
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Kmín
- Anýz
- Pivní slad – (Ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy.) - Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
KŘÍŽÁK
KŘÍŽÁK
Pro milovníky zrníčkových chlebů je tu náš Křížák. Celozrnný kvasový chléb s vysokým obsahem zápary a slunečnicových semínek. Nevíte co je to zápara? Tvoří ji spařená semínka obilovin, v našem případě celá zrna pšenice, žita, lnu a slunečnice, která dělá tento chléb nutričně hodnotnější a s vyšším obsahem vlákniny.
- Křížák – složení (75% pšenice, 20% žito, 5% sladové mouky)
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Slunečnicová semínka
- Řepkový olej
- Cukr
- Zápara – (Pšenice, voda, žito, sůl, slunečnice, len, kyselina (E260, E270).)
- Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
- Směs pro celozrnné pečivo – (Pšeničné otruby, pšeničná celozrnná mouka, pšeničný lepek, pšeničné klíčky, sušený žitný a pšeničný kvas
(mlýnské žitné výrobky, žitná sladová mouka, pšeničná mouka, startovací kultura), ječný sladový extrakt (ječný
slad, voda), stabilizátor (E412), sušená syrovátka, glukóza, pšeničná sladová mouka, pšeničné vločky, emulgátor
(E472e, E322sójový),
ječná sladová mouka, směs koření, pšeničná mouka, maltodextrin, regulátor kyselosti
(E341, E450), bramborový škrob, enzymy, látka zlepšující mouku (E300).)
BEZLEPKÁČ
BEZLEPKÁČ
Snažíme se také vyjít potřebám zákazníků, kteří si nemohou dovolit stravovat lepek. Tento bezlepkový chléb vám však zaručí plnohodnotný zážitek skvělého chleba. Skládá se z pšeničného škrobu, rýžového kvasu, dýňového, lněného a slunečnicového semínka. Díky jeho skvělé chuti si ho vychutná i člověk bez zdravotních omezení spolu s celiakem. Musíte být ale rychlí. Nebude se rád dělit.
UPOZORNĚNÍ (výroba neprobíhá v bezlepkové zóně a proto chléb může být kontaminován lepkem, i když se snažíme o co nejšetrnější zacházení a čistotu při jeho výrobě a manipulaci)
- Bezlepkový chléb – složení
- Bezlepkový pšeničný škrob
- Slunečnicová semínka
- Lněná semínka
- Dýňová semínka
- Sušený kvas (rýžová mouka,
startovací kultura) - Cukr
- Sůl
- Voda
- Droždí
- Ostatní (zahušťovadlo (E412), karamel, psyllium, maltodextrin, dextróza)
TOUSŤÁK
TOUSŤÁK
Kdo neochutnal nikdy domácí toustový chléb, neuvěří, jak skvělý potenciál v sobě skrývá. Tento pšeničný chléb s máslem a syrovátkou je stvořený na to být perfektním nosičem pro vaši královskou svačinu. Stačí lehce opéct a naplnit k prasknutí trhaným masem nebo pastrami.
- Tousťák – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Máslo mlékárenské
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Zlepšující směs pro pečivo amerického typu – (Cukr, sůl, sušené odtučněné mléko, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E481), sójová mouka, regulátor
kyselosti (E170, E516), stabilizátor (E466), enzymy, látka zlepšující mouku (E300))
GOLEM
GOLEM
Celozrnný chléb s žitným kvasem, jablečnou vlákninou, lněným a slunečnicovým semínkem a sójovým proteinem. Vláčný a chutný chléb, který si dlouho udrží svou čerstvost. Vysoký obsah proteinu otrub a semínek je jak stvořený pro doplnění vašeho fit jídelníčku. Ovšem uspokojí každého, kdo prostě hledá jen skvělý chleba.
- Golem- složení (95% pšenice, 5% žito)
- Pšeničná mouka celozrnná
- Pšeničný lepek
- Lněná semena
- Sójový proteinový koncentrát
- Slunečnicová semena
- Pšeničné otruby
- Pšeničné klíčky
- Jablečná vláknina
- Voda
- Kmín
- Sůl
- Droždí
- Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
- Ostatní – (sladový extrakt (ječný slad, voda), pšeničná mouka sladová, pšeničná mouka bobtnavá, žitná mouka sladová, ječná mouka sladová, regulátor kyselosti
(E262), kyselina (E270), enzymy (s pšeničnou moukou))
STŘEDOMOŘÁK
STŘEDOMOŘÁK
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Středomořský chléb – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)