SLADOVÁ BAGETA
SLADOVÁ BAGETA
Pravá řemeslná francouzská bageta jak má být. Čistě pšeničná a s velkými póry. Obsah pivního sladu a olivového oleje spolu s dlouhým procesem zrání těsta zaručí, že tato bagetka zůstane daleko déle čerstvá a vláčná než byste řekli.
- Sladová bageta – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Voda
- Sůl
- Olivový olej
- Droždí
- Pivní slad – (Ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy.) - Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
FIT BAGETA
FIT BAGETA
Tuto bagetu jsme vybalancovali mezi zdravým životním stylem a láskou k voňavému pečivu. Skládá se z pšeničné mouky světlé, ale také mouky celozrnné. Obsahuje záparu. Tu tvoří spařená semínka obilovin, v našem případě celá zrna pšenice, žita, lnu a slunečnice, která dělá tuto bagetku nutričně hodnotnější s vyšším obsahem vlákniny. Těsto necháváme zrát podobně jako naše francouzské sladové bagety a obsahuje také olivový olej. Proto je tato bagetka nadýchaná a vláčná. Navíc díky obsahu zápary vydrží ještě dlouho čerstvá.
- Fit bageta – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Voda
- Sůl
- Olivový olej
- Droždí
- Zápara – (Pšenice, voda, žito, sůl, slunečnice, len, kyselina (E260, E270).)
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.) - Směs pro celozrnné pečivo – (Pšeničné otruby, pšeničná celozrnná mouka, pšeničný lepek, pšeničné klíčky, sušený žitný a pšeničný kvas
(mlýnské žitné výrobky, žitná sladová mouka, pšeničná mouka, startovací kultura), ječný sladový extrakt (ječný
slad, voda), stabilizátor (E412), sušená syrovátka, glukóza, pšeničná sladová mouka, pšeničné vločky, emulgátor
(E472e, E322sójový),
ječná sladová mouka, směs koření, pšeničná mouka, maltodextrin, regulátor kyselosti
(E341, E450), bramborový škrob, enzymy, látka zlepšující mouku (E300).)
CIABATTA
CIABATTA
Ciabatta (vyslovujeme čabata) je typický italský chléb. Vnikl jako odpověď italských pekařů na rostoucí oblíbenost francouzských baget. Kromě typických ingrediencí, jako jsou pšeničná mouka a olivový olej, pečeme naši ciabattu také s příměsí oliv oregána a sušených rajčat. Pro správný výsledek je potřeba nechat těsto dlouho zrát a zpracovávat. Výsledkem je však pečivo s neuvěřitelnou lehkostí, obrovskými póry, znamenitou chutí a nádherně křupavou kůrkou.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Oregáno
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
ČERNILOVSKÁ BAGETA
ČERNILOVSKÁ BAGETA
Pšenično-žitná bagetka reprezentující naši domovinu. Obsah ovesných vloček kmínu, slunečnicových semínek, vepřového sádla a tmavých pivních sladů si Vás hned získá svojí chutí, vláčností a křupavou kůrkou. Navíc je také parádně černá. Někomu by mohla připomínat chutí dalamánek, ale svojí šťavnatostí a dlouhou trvanlivostí ho strčí do kapsy.
- Černilovská bageta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Ovesné vločky
- Slunečnicová semínka
- Vepřové sádlo
- Sůl
- Kmín
- Voda
- Droždí
- Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
- Zlepšující směs s tmavými slady – (Ovesné vločky, slunečnice, len, pšeničná celozrnná mouka, pšeničný lepek, sójové vločky, ječná sladová pražená
mouka, pšeničné vločky, sušený kvas (mlýnské žitné výrobky, žitná sladová mouka, startovací kultura), pšeničná
mouka, kukuřičná vláknina, žitná trhanka, enzymy, látka zlepšující mouku (E300))
LOUHOVANÝ ROHLÍK
LOUHOVANÝ ROHLÍK
Jedinečný chuťový prožitek zažijete s naším louhovaným rohlíkem. Neuvěřitelně křupavá kůrka s preclíkovým nádechem a uvnitř nadýchaná a vláčná střída. Tenhle rohlíček Vám vydrží chutný minimálně dvakrát déle, než ty, na které jste zvyklí. A proč louhovaný? Jde o metodu, která se zrodila v Bavorsku. Těsto je před vykynutím ponořeno na cca třicet vteřin do slabého roztoku louhu. Ten zapříčiní naleptání struktury sacharidů obsažených v mouce a při pečení dojde k jejich karamelizaci.
- Louhovaný rohlík- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Řepkový olej
- Sůl
- Lepek (pšeničný)
- Voda
- Droždí
- Emulgátor (E472e)
- Regulátor kyselosti (E524)
- Látka zlepšující mouku (E300).
FRANCOUZSKÁ ŘEMESLNÁ BAGETA
FRANCOUZSKÁ ŘEMESLNÁ BAGETA
Pravá řemeslná francouzská bageta jak má být. Čistě pšeničná a s velkými póry. Vcelku podobná naší sladové bagetě, ale právě absence sladu dává této bagetě jiný rozměr. Je nadýchanější s více křupavou kůrkou. Díky dlouhému zrání si skutečně užijete pravý potenciál pšenice. Ideální ke středomořské kuchyni.
- Francouzská bageta – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Voda
- Sůl
- Olivový olej
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
KORN PLACKA
KORN PLACKA
Pěkně velká placka. Střída Vám svou chutí a vzhledem bude připomínat vícezrnné pečivo. Je také, ale úžasně nadýchaná a vláčná. A co teprve posyp. Mozzarella, směs extrudované kukuřice okořeněná pepřem a česnekem a na vršku dýňová semínka. Netradiční vzhled a chuť tohoto pečiva Vás jistě zaujme.
- Korn placka – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Tvaroh
- Voda
- Sůl
- Řepkový olej
- Droždí
- Směs pro vícezrnné pečivo- (Pšeničná mouka, len, slunečnice, sůl, pšeničné otruby, cukr, sušená syrovátka, sójová mouka, ječná sladová
mouka, stabilizátor (E412), pražená pšeničná sladová mouka, glukóza, emulgátor (E472e), látka zlepšující
mouku (E300), enzymy.) - Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
SLANÝ ŠNEK
SLANÝ ŠNEK (tři varianty)
Šneky z listového těsta jistě znáte a ty naše jsou prostě jen poctivé s vybalancovanou chutí. Super sváča v jakékoli části dne, pokud Vás honí mlsná a jste prostě spíš na slané. Na výběr vám dáme ze tří variant. Rajčatové s uzeninou, špenátové s česnekem a smetanou nebo nivové s vlašskými ořechy. Takže od každého jeden?
- Šnek (společný základ) – složení
- Listové těsto – (PŠENIČNÁ mouka, pitná voda, rostlinný tuk (palmový tuk, slunečnicový olej, voda, emulgátor: E471, regulátor kyselosti: E330, aroma), cukr, jedlá sůl s jódem)
- Tvaroh
- Vejce
- Řepkový olej
- Voda
- Směs pro stabilizaci tvarohu – (Rostlinný olej (kokosový), pšeničná mouka, kukuřičný škrob, sušená syrovátka, sušené mléko, glukózový sirup,
sůl, směs sušené zeleniny (cibule, česnek), kukuřičná mouka, glukóza, modifikovaný bramborový škrob (E1414),
sušený vaječný bílek, kypřící látka (E450, E500), mléčná bílkovina, kvasnicový extrakt)
- Šnek (rajče uzenina) – zbytek složení
- Rajčatové sugo na pizzu
- Mozzarella
- Uzenina(špekáčky, šunka, suchý salám)
- Šnek (špenátový) – zbytek složení
- Smetanová omáčka na pizzu
- Špenát listový
- Mozzarella
- Česnek
- Šnek (niva ořechy) – zbytek složení
- Niva
- Vlašské ořechy
QUICHE
QUICHE (dvě varianty)
Quiche (vyslovujeme kyš) je druh tradičního francouzského slaného koláče. Většinou se můžete setkat s velkými, které se prodávají na výseče. Kvůli praktičnosti a roztomilosti děláme ty naše malinké. Typickými vlastnosti quiche je jeho lehkost a velký podíl náplně ku těstu. My je vyrábíme ve dvou variantách. Sýrové a slaninové.
- Quiche (společný základ) – složení
- Těsto – (Pšeničná mouka hladká světlá , pitná voda, olivový olej, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), cukr, jedlá sůl s jódem, droždí)
- Tvaroh
- Vejce
- Smetanová omáčka na pizzu
- Řepkový olej
- Voda
- Směs pro stabilizaci tvarohu – (Rostlinný olej (kokosový), pšeničná mouka, kukuřičný škrob, sušená syrovátka, sušené mléko, glukózový sirup,
sůl, směs sušené zeleniny (cibule, česnek), kukuřičná mouka, glukóza, modifikovaný bramborový škrob (E1414),
sušený vaječný bílek, kypřící látka (E450, E500), mléčná bílkovina, kvasnicový extrakt)
- Quiche (sýrový) – zbytek složení
- Restovaná cibule na másle (červená cibule, máslo)
- Chedar
- Mozzarella
- Quiche (slaninový) – zbytek složení
- Anglická slanina
- Vejce
- Pecorino Romano
BULKA SLADOVÁ HAMBURGEROVÁ
BULKA SLADOVÁ HAMBURGEROVÁ
Rychlé občerstvení neboli street food získává i v našich končinách stále větší oblibu. Díky tomu vzniká konkurence a kuchaři se předhání se stále kvalitnějšími a dokonalejšími pokrmy. My jsme se rozhodli toto jejich úsilí reflektovat a nabídnout vysoce kvalitní a vláčnou bulku, která bude hodna státi se nosičem pro nejrůznější typy obložení. Tato sladová varianta nespíš nejlépe ladí pro trhané vepřové maso upravené metodou bbq.
- Sladová bulka – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Vepřové sádlo škvařené
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Pivní slad – (Ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy.) - Zlepšující směs pro pečivo amerického typu – (Cukr, sůl, sušené odtučněné mléko, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E481), sójová mouka, regulátor
kyselosti (E170, E516), stabilizátor (E466), enzymy, látka zlepšující mouku (E300))
BULKA PODMÁSLOVÁ HAMBURGEROVÁ
BULKA PODMÁSLOVÁ HAMBURGEROVÁ
Rychlé občerstvení neboli street food získává i v našich končinách stále větší oblibu. Díky tomu vzniká konkurence a kuchaři se předhání se stále kvalitnějšími a dokonalejšími pokrmy. My jsme se rozhodli toto jejich úsilí reflektovat a nabídnout vysoce kvalitní a vláčnou bulku, která bude hodna státi se nosičem pro nejrůznější typy obložení. Tato podmáslová varianta perfektně ladí pro klasický hovězí burger. Jak si ji ale připravíte Vy, je už čistě na Vaši fantazii.
- Bulka podmáslová – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Máslo mlékárenské
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Třtinový cukr
- Směs pro výrobu podmáslového pečiva – ()
- Zlepšující směs pro pečivo amerického typu – (Cukr, sůl, sušené odtučněné mléko, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E481), sójová mouka, regulátor
kyselosti (E170, E516), stabilizátor (E466), enzymy, látka zlepšující mouku (E300))