ŽIŤÁK
ŽIŤÁK
Náš nejprodávanější chléb. Žitný řemeslný kvasový chléb s pivním sladem a dýňovými semínky. Svou křupavě vypečenou kůrkou a šťavnatou střídou, která si udrží vláčnost po několik dní, zaručí chuťový prožitek i pro nejnáročnější jazýček. A pokud máte žitné výrobky v oblibě, prohlásíte, jako jedna naše zákaznice, tohle není chleba. To je dort.
- Žiťák – složení (85% žito, 15% sladové mouky)
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Voda
- Sůl
- Dýňové semínka
- Droždí
- Pivní slad – (Ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy.) - Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
PODMÁSLÁK
PODMÁSLÁK
Kdo si ho oblíbil již na něj nezanevře. Pšenično-žitný kvasový chléb s podmáslím a syrovátkou. Je tak měkoučký a provoněný máslovými tóny, že možná nebudete ztrácet čas s obkládáním a sníte ho jen tak. Kromě jiného vydrží dlouho vláčný i přes to, že je složen z větší části z pšeničné mouky. Pokud tedy není pšenice zrovna Váš nepřítel, nemůžete s tímto chlebem šlápnout vedle.
- Podmáslák – složení (70% pšenice, 30% žito)
- Pšeničná mouka tmavá chlebová
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Směs pro výrobu podmáslového pečiva – ()
DÝŇÁK
DÝŇÁK
Oceněný značkou regionální potravina královéhradeckého kraje. Kdo jej ochutnal, nepochybuje o jedinečnosti tohoto chleba. Žitná mouka, dýňové pyré, žitný kvas, dýňová semínka, vlašské ořechy a med. Jedinečné spojení surovin, ze kterých vzešel šampion. Kromě toho je také bohatý na vitamíny a vlákninu. Dýně v sobě skrývá hotovou lékárnu. Je bohatá na hořčík, draslík, měď, selen, sodík, chlór, železo, zinek, fosfor, vitamin A, beta-karoten, alfa-karoten a lutein. Prostě výtečná a zdravá delikatesa ve všech směrech. Už musíte jen ochutnat.
- Dýňák- složení (100% žito)
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Dýňové pyré (100% obsah lokálních dýní)
- Vlašské ořechy
- Med včelí
- Voda
- Sůl
- Dýňové semínka
- Droždí
- Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
LUNÍČEK
LUNÍČEK
Další z našich chlebů s neobyčejnou chutí. Své jméno si vydobyl díky svému neobyčejnému tvaru a tedy připomínajícím našeho maskota Luníčka. Pšenično-žitný chléb s obsahem, jak žitného, tak pšeničného kvasu, pivním sladem a jemně dokořeněný kmínem a anýzem. Svým složením si získal osobitý charakter, se kterým se neztotožní každý. Kdo si jej ale zamiluje, nedá na něj dopustit.
- Luníček – složení (65% pšenice, 30% žito, 5% sladové mouky)
- Pšeničná mouka tmavá chlebová
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Kmín
- Anýz
- Pivní slad – (Ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy.) - Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
KŘÍŽÁK
KŘÍŽÁK
Pro milovníky zrníčkových chlebů je tu náš Křížák. Celozrnný kvasový chléb s vysokým obsahem zápary a slunečnicových semínek. Nevíte co je to zápara? Tvoří ji spařená semínka obilovin, v našem případě celá zrna pšenice, žita, lnu a slunečnice, která dělá tento chléb nutričně hodnotnější a s vyšším obsahem vlákniny.
- Křížák – složení (75% pšenice, 20% žito, 5% sladové mouky)
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Slunečnicová semínka
- Řepkový olej
- Cukr
- Zápara – (Pšenice, voda, žito, sůl, slunečnice, len, kyselina (E260, E270).)
- Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
- Směs pro celozrnné pečivo – (Pšeničné otruby, pšeničná celozrnná mouka, pšeničný lepek, pšeničné klíčky, sušený žitný a pšeničný kvas
(mlýnské žitné výrobky, žitná sladová mouka, pšeničná mouka, startovací kultura), ječný sladový extrakt (ječný
slad, voda), stabilizátor (E412), sušená syrovátka, glukóza, pšeničná sladová mouka, pšeničné vločky, emulgátor
(E472e, E322sójový),
ječná sladová mouka, směs koření, pšeničná mouka, maltodextrin, regulátor kyselosti
(E341, E450), bramborový škrob, enzymy, látka zlepšující mouku (E300).)
BEZLEPKÁČ
BEZLEPKÁČ
Snažíme se také vyjít potřebám zákazníků, kteří si nemohou dovolit stravovat lepek. Tento bezlepkový chléb vám však zaručí plnohodnotný zážitek skvělého chleba. Skládá se z pšeničného škrobu, rýžového kvasu, dýňového, lněného a slunečnicového semínka. Díky jeho skvělé chuti si ho vychutná i člověk bez zdravotních omezení spolu s celiakem. Musíte být ale rychlí. Nebude se rád dělit.
UPOZORNĚNÍ (výroba neprobíhá v bezlepkové zóně a proto chléb může být kontaminován lepkem, i když se snažíme o co nejšetrnější zacházení a čistotu při jeho výrobě a manipulaci)
- Bezlepkový chléb – složení
- Bezlepkový pšeničný škrob
- Slunečnicová semínka
- Lněná semínka
- Dýňová semínka
- Sušený kvas (rýžová mouka,
startovací kultura) - Cukr
- Sůl
- Voda
- Droždí
- Ostatní (zahušťovadlo (E412), karamel, psyllium, maltodextrin, dextróza)
TOUSŤÁK
TOUSŤÁK
Kdo neochutnal nikdy domácí toustový chléb, neuvěří, jak skvělý potenciál v sobě skrývá. Tento pšeničný chléb s máslem a syrovátkou je stvořený na to být perfektním nosičem pro vaši královskou svačinu. Stačí lehce opéct a naplnit k prasknutí trhaným masem nebo pastrami.
- Tousťák – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Máslo mlékárenské
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Zlepšující směs pro pečivo amerického typu – (Cukr, sůl, sušené odtučněné mléko, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E481), sójová mouka, regulátor
kyselosti (E170, E516), stabilizátor (E466), enzymy, látka zlepšující mouku (E300))
GOLEM
GOLEM
Celozrnný chléb s žitným kvasem, jablečnou vlákninou, lněným a slunečnicovým semínkem a sójovým proteinem. Vláčný a chutný chléb, který si dlouho udrží svou čerstvost. Vysoký obsah proteinu otrub a semínek je jak stvořený pro doplnění vašeho fit jídelníčku. Ovšem uspokojí každého, kdo prostě hledá jen skvělý chleba.
- Golem- složení (95% pšenice, 5% žito)
- Pšeničná mouka celozrnná
- Pšeničný lepek
- Lněná semena
- Sójový proteinový koncentrát
- Slunečnicová semena
- Pšeničné otruby
- Pšeničné klíčky
- Jablečná vláknina
- Voda
- Kmín
- Sůl
- Droždí
- Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
- Ostatní – (sladový extrakt (ječný slad, voda), pšeničná mouka sladová, pšeničná mouka bobtnavá, žitná mouka sladová, ječná mouka sladová, regulátor kyselosti
(E262), kyselina (E270), enzymy (s pšeničnou moukou))
STŘEDOMOŘÁK
STŘEDOMOŘÁK
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Středomořský chléb – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
SLADOVÁ BAGETA
SLADOVÁ BAGETA
Pravá řemeslná francouzská bageta jak má být. Čistě pšeničná a s velkými póry. Obsah pivního sladu a olivového oleje spolu s dlouhým procesem zrání těsta zaručí, že tato bagetka zůstane daleko déle čerstvá a vláčná než byste řekli.
- Sladová bageta – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Voda
- Sůl
- Olivový olej
- Droždí
- Pivní slad – (Ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy.) - Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
FIT BAGETA
FIT BAGETA
Tuto bagetu jsme vybalancovali mezi zdravým životním stylem a láskou k voňavému pečivu. Skládá se z pšeničné mouky světlé, ale také mouky celozrnné. Obsahuje záparu. Tu tvoří spařená semínka obilovin, v našem případě celá zrna pšenice, žita, lnu a slunečnice, která dělá tuto bagetku nutričně hodnotnější s vyšším obsahem vlákniny. Těsto necháváme zrát podobně jako naše francouzské sladové bagety a obsahuje také olivový olej. Proto je tato bagetka nadýchaná a vláčná. Navíc díky obsahu zápary vydrží ještě dlouho čerstvá.
- Fit bageta – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Voda
- Sůl
- Olivový olej
- Droždí
- Zápara – (Pšenice, voda, žito, sůl, slunečnice, len, kyselina (E260, E270).)
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.) - Směs pro celozrnné pečivo – (Pšeničné otruby, pšeničná celozrnná mouka, pšeničný lepek, pšeničné klíčky, sušený žitný a pšeničný kvas
(mlýnské žitné výrobky, žitná sladová mouka, pšeničná mouka, startovací kultura), ječný sladový extrakt (ječný
slad, voda), stabilizátor (E412), sušená syrovátka, glukóza, pšeničná sladová mouka, pšeničné vločky, emulgátor
(E472e, E322sójový),
ječná sladová mouka, směs koření, pšeničná mouka, maltodextrin, regulátor kyselosti
(E341, E450), bramborový škrob, enzymy, látka zlepšující mouku (E300).)
CIABATTA
CIABATTA
Ciabatta (vyslovujeme čabata) je typický italský chléb. Vnikl jako odpověď italských pekařů na rostoucí oblíbenost francouzských baget. Kromě typických ingrediencí, jako jsou pšeničná mouka a olivový olej, pečeme naši ciabattu také s příměsí oliv oregána a sušených rajčat. Pro správný výsledek je potřeba nechat těsto dlouho zrát a zpracovávat. Výsledkem je však pečivo s neuvěřitelnou lehkostí, obrovskými póry, znamenitou chutí a nádherně křupavou kůrkou.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Oregáno
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
ČERNILOVSKÁ BAGETA
ČERNILOVSKÁ BAGETA
Pšenično-žitná bagetka reprezentující naši domovinu. Obsah ovesných vloček kmínu, slunečnicových semínek, vepřového sádla a tmavých pivních sladů si Vás hned získá svojí chutí, vláčností a křupavou kůrkou. Navíc je také parádně černá. Někomu by mohla připomínat chutí dalamánek, ale svojí šťavnatostí a dlouhou trvanlivostí ho strčí do kapsy.
- Černilovská bageta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Žitná mouka tmavá chlebová
- Ovesné vločky
- Slunečnicová semínka
- Vepřové sádlo
- Sůl
- Kmín
- Voda
- Droždí
- Žitný kvas (Kvas (žitná mouka, voda, startovací kultura), kyselina (kyselina mléčná, kyselina octová))
- Zlepšující směs s tmavými slady – (Ovesné vločky, slunečnice, len, pšeničná celozrnná mouka, pšeničný lepek, sójové vločky, ječná sladová pražená
mouka, pšeničné vločky, sušený kvas (mlýnské žitné výrobky, žitná sladová mouka, startovací kultura), pšeničná
mouka, kukuřičná vláknina, žitná trhanka, enzymy, látka zlepšující mouku (E300))
LOUHOVANÝ ROHLÍK
LOUHOVANÝ ROHLÍK
Jedinečný chuťový prožitek zažijete s naším louhovaným rohlíkem. Neuvěřitelně křupavá kůrka s preclíkovým nádechem a uvnitř nadýchaná a vláčná střída. Tenhle rohlíček Vám vydrží chutný minimálně dvakrát déle, než ty, na které jste zvyklí. A proč louhovaný? Jde o metodu, která se zrodila v Bavorsku. Těsto je před vykynutím ponořeno na cca třicet vteřin do slabého roztoku louhu. Ten zapříčiní naleptání struktury sacharidů obsažených v mouce a při pečení dojde k jejich karamelizaci.
- Louhovaný rohlík- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Řepkový olej
- Sůl
- Lepek (pšeničný)
- Voda
- Droždí
- Emulgátor (E472e)
- Regulátor kyselosti (E524)
- Látka zlepšující mouku (E300).
FRANCOUZSKÁ ŘEMESLNÁ BAGETA
FRANCOUZSKÁ ŘEMESLNÁ BAGETA
Pravá řemeslná francouzská bageta jak má být. Čistě pšeničná a s velkými póry. Vcelku podobná naší sladové bagetě, ale právě absence sladu dává této bagetě jiný rozměr. Je nadýchanější s více křupavou kůrkou. Díky dlouhému zrání si skutečně užijete pravý potenciál pšenice. Ideální ke středomořské kuchyni.
- Francouzská bageta – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Voda
- Sůl
- Olivový olej
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
KORN PLACKA
KORN PLACKA
Pěkně velká placka. Střída Vám svou chutí a vzhledem bude připomínat vícezrnné pečivo. Je také, ale úžasně nadýchaná a vláčná. A co teprve posyp. Mozzarella, směs extrudované kukuřice okořeněná pepřem a česnekem a na vršku dýňová semínka. Netradiční vzhled a chuť tohoto pečiva Vás jistě zaujme.
- Korn placka – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Tvaroh
- Voda
- Sůl
- Řepkový olej
- Droždí
- Směs pro vícezrnné pečivo- (Pšeničná mouka, len, slunečnice, sůl, pšeničné otruby, cukr, sušená syrovátka, sójová mouka, ječná sladová
mouka, stabilizátor (E412), pražená pšeničná sladová mouka, glukóza, emulgátor (E472e), látka zlepšující
mouku (E300), enzymy.) - Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
SLANÝ ŠNEK
SLANÝ ŠNEK (tři varianty)
Šneky z listového těsta jistě znáte a ty naše jsou prostě jen poctivé s vybalancovanou chutí. Super sváča v jakékoli části dne, pokud Vás honí mlsná a jste prostě spíš na slané. Na výběr vám dáme ze tří variant. Rajčatové s uzeninou, špenátové s česnekem a smetanou nebo nivové s vlašskými ořechy. Takže od každého jeden?
- Šnek (společný základ) – složení
- Listové těsto – (PŠENIČNÁ mouka, pitná voda, rostlinný tuk (palmový tuk, slunečnicový olej, voda, emulgátor: E471, regulátor kyselosti: E330, aroma), cukr, jedlá sůl s jódem)
- Tvaroh
- Vejce
- Řepkový olej
- Voda
- Směs pro stabilizaci tvarohu – (Rostlinný olej (kokosový), pšeničná mouka, kukuřičný škrob, sušená syrovátka, sušené mléko, glukózový sirup,
sůl, směs sušené zeleniny (cibule, česnek), kukuřičná mouka, glukóza, modifikovaný bramborový škrob (E1414),
sušený vaječný bílek, kypřící látka (E450, E500), mléčná bílkovina, kvasnicový extrakt)
- Šnek (rajče uzenina) – zbytek složení
- Rajčatové sugo na pizzu
- Mozzarella
- Uzenina(špekáčky, šunka, suchý salám)
- Šnek (špenátový) – zbytek složení
- Smetanová omáčka na pizzu
- Špenát listový
- Mozzarella
- Česnek
- Šnek (niva ořechy) – zbytek složení
- Niva
- Vlašské ořechy
QUICHE
QUICHE (dvě varianty)
Quiche (vyslovujeme kyš) je druh tradičního francouzského slaného koláče. Většinou se můžete setkat s velkými, které se prodávají na výseče. Kvůli praktičnosti a roztomilosti děláme ty naše malinké. Typickými vlastnosti quiche je jeho lehkost a velký podíl náplně ku těstu. My je vyrábíme ve dvou variantách. Sýrové a slaninové.
- Quiche (společný základ) – složení
- Těsto – (Pšeničná mouka hladká světlá , pitná voda, olivový olej, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), cukr, jedlá sůl s jódem, droždí)
- Tvaroh
- Vejce
- Smetanová omáčka na pizzu
- Řepkový olej
- Voda
- Směs pro stabilizaci tvarohu – (Rostlinný olej (kokosový), pšeničná mouka, kukuřičný škrob, sušená syrovátka, sušené mléko, glukózový sirup,
sůl, směs sušené zeleniny (cibule, česnek), kukuřičná mouka, glukóza, modifikovaný bramborový škrob (E1414),
sušený vaječný bílek, kypřící látka (E450, E500), mléčná bílkovina, kvasnicový extrakt)
- Quiche (sýrový) – zbytek složení
- Restovaná cibule na másle (červená cibule, máslo)
- Chedar
- Mozzarella
- Quiche (slaninový) – zbytek složení
- Anglická slanina
- Vejce
- Pecorino Romano
BULKA SLADOVÁ HAMBURGEROVÁ
BULKA SLADOVÁ HAMBURGEROVÁ
Rychlé občerstvení neboli street food získává i v našich končinách stále větší oblibu. Díky tomu vzniká konkurence a kuchaři se předhání se stále kvalitnějšími a dokonalejšími pokrmy. My jsme se rozhodli toto jejich úsilí reflektovat a nabídnout vysoce kvalitní a vláčnou bulku, která bude hodna státi se nosičem pro nejrůznější typy obložení. Tato sladová varianta nespíš nejlépe ladí pro trhané vepřové maso upravené metodou bbq.
- Sladová bulka – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Vepřové sádlo škvařené
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Pivní slad – (Ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy.) - Zlepšující směs pro pečivo amerického typu – (Cukr, sůl, sušené odtučněné mléko, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E481), sójová mouka, regulátor
kyselosti (E170, E516), stabilizátor (E466), enzymy, látka zlepšující mouku (E300))
BULKA PODMÁSLOVÁ HAMBURGEROVÁ
BULKA PODMÁSLOVÁ HAMBURGEROVÁ
Rychlé občerstvení neboli street food získává i v našich končinách stále větší oblibu. Díky tomu vzniká konkurence a kuchaři se předhání se stále kvalitnějšími a dokonalejšími pokrmy. My jsme se rozhodli toto jejich úsilí reflektovat a nabídnout vysoce kvalitní a vláčnou bulku, která bude hodna státi se nosičem pro nejrůznější typy obložení. Tato podmáslová varianta perfektně ladí pro klasický hovězí burger. Jak si ji ale připravíte Vy, je už čistě na Vaši fantazii.
- Bulka podmáslová – složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Máslo mlékárenské
- Voda
- Sůl
- Droždí
- Třtinový cukr
- Směs pro výrobu podmáslového pečiva – ()
- Zlepšující směs pro pečivo amerického typu – (Cukr, sůl, sušené odtučněné mléko, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E481), sójová mouka, regulátor
kyselosti (E170, E516), stabilizátor (E466), enzymy, látka zlepšující mouku (E300))
FARMÁŘSKÝ KOLÁČ
FARMÁŘSKÝ KOLÁČ
Skvělý kynutý koláč pečený v plechu jako buchty. Následně se od sebe krájí a tak si užijete jeho voňavou a nadýchanou střídu bez zbytečně moc kůrky. Na vrchu je sypaný drobenkou, protože to je přece ozdoba správného českého koláče. Pečeme je ve třech variantách. Tvarohový s višněmi, makový a jablečný se skořicí.
- Farmářský koláč – těsto
- Pšeničná mouka hladká světlá, voda, vejce, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), cukr, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E482), sušená syrovátka, sůl, aroma, regulátor kyselosti (E170,
E341), látka zlepšující mouku (E300), enzymy.
- Farmářský koláč – tvarohová náplň s višněmi
- Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
- Višňová náplň (Višně, cukr, voda, jablečný koncentrát, stabilizátor (E1422, E418), kyselina (E330), konzervant
(E202), barvivo (E150d), aroma)
- Farmářský koláč – maková náplň
- Cukr, mák, voda, bramborové vločky, pšeničná mouka celozrnná, rýžová mouka, kukuřičný škrob,
modifikovaný bramborový škrob (E1414, E1412), pšeničný škrob, kypřící látka (E450, E500, E341), sůl, aroma,
pšeničné klíčky, skořice, ječný sladový extrakt, stabilizátor (E516)
- Farmářský koláč – jablečná náplň
- Jablečné kostky, cukr, vanilkový cukr (cukr, přírodní vanilkové aroma), skořice mletá, modifikovaný kukuřičný škrob (E1422), regulátor kyselosti (kyselina
citrónová), antioxidant (kyselina askorbová), bambusová vláknina, konzervant (sorban draselný),
zahušťovadlo (konjaková guma, xanthan), jablečné aroma
- Farmářský koláč – drobenka
- Pšeničná mouka polohrubá, cukr, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b))
MORAVSKÝ KOLÁČ
MORAVSKÝ KOLÁČ
Ryzí král mezi kynutými koláči. Nejdříve se bochánek přetuží, naplní se tvarohem a zabalí. Po nakynutí je protlačen a plněn ještě z vrchu. Tak vzniká dvojctihodný koláč. Výsledkem je koláč v jehož okraji je tvarohová náplň a uprostřed pořádná nálož ještě další náplně, přičtěte k tomu také výborné těsto a neobyčejný chuťový prožitek je na světě. Děláme je ve dvou variantách. Tvarohový s višněmi a povidlový.
- Moravský koláč – těsto
- Pšeničná mouka hladká světlá, voda, vejce, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), cukr, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E482), sušená syrovátka, sůl, aroma, regulátor kyselosti (E170,
E341), látka zlepšující mouku (E300), enzymy.
- Moravský koláč – tvarohový s višněmi
- Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
- Višňová náplň (Višně, cukr, voda, jablečný koncentrát, stabilizátor (E1422, E418), kyselina (E330), konzervant
(E202), barvivo (E150d), aroma)
- Moravský koláč – povidlový
- Povidlová náplň (Švestky, voda, fruktóza, jablečná vláknina, stabilizátor (E1422, E412), barvivo (E150d), kyselina
(E330), aroma, konzervant (E202)) - Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
- Moravský koláč – drobenka
- Pšeničná mouka polohrubá, cukr, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b))
BOCHAN
BOCHAN
Takový napůl koláč napůl závin. Vlastně je to obrácený vázaný koláč, který před pečením nařízneme a posypeme mandlemi. A proč je podobný závinu? U běžných koláčů se musíte k náplni nejdříve prokousat, ale bochan skrývá v každém soustu ideální poměr náplně a těsta. Proto je chuťový prožitek konstantní a nerušený. Hned jak jsme je začali dělat, těšili se naši bochani velké oblibě.
- Bochan – těsto
- Pšeničná mouka hladká světlá, voda, vejce, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), cukr, pšeničná mouka, emulgátor (E471, E482), sušená syrovátka, sůl, aroma, regulátor kyselosti (E170,
E341), látka zlepšující mouku (E300), enzymy.
- Bochan – ořechová náplň
- Cukr, glukóza, vlašské ořechy, arašídová drť pražená, voda, řepkový olej, strouhanka ze světlého pečiva, sójové vločky, sušená syrovátka, rýžová mouka,
sójová mouka, sušený vaječný bílek, kukuřičný škrob, aroma, antioxidant (E300), karobová mouka
- Bochan – maková náplň
- Cukr, mák, voda, bramborové vločky, pšeničná mouka celozrnná, rýžová mouka, kukuřičný škrob,
modifikovaný bramborový škrob (E1414, E1412), pšeničný škrob, kypřící látka (E450, E500, E341), sůl, aroma,
pšeničné klíčky, skořice, ječný sladový extrakt, stabilizátor (E516)
- Bochan – posyp
- Mandle loupané plátky
- Rumové aroma
- Stolní margarín
STROUHANÝ CELOZRNNÝ KOLÁČ
STROUHANÝ CELOZRNNÝ KOLÁČ
Tento koláč již připomíná trošku cukrařinu. Tenoučké celozrnné máslové těsto a bohatá náplň tvarohu a jablíček se skořicí. Na vršek nastrouháme zase těsto a posypeme nakrájenými vlašskými oříšky. Ideální kandidát k víkendovému kafíčku. Prodáváme ho po 1/8, protože se peče ve formě a je velký.
- Strouhaný koláč – složení
- Těsto (Pšeničná celozrnná mouka, máslo mlékárenské, vejce, voda, cukr, bramborový škrob, rýžová mouka, kypřící látka (E450, E500), sůl, emulgátor
(E481), zahušťovadlo (E466), aroma, barvivo (E160a)) - Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
- Jablečná náplň (Jablečné kostky (86%), cukr, vanilkový cukr (cukr, přírodní vanilkové aroma), skořice mletá, modifikovaný kukuřičný škrob (E1422), regulátor kyselosti (kyselina
citrónová), antioxidant (kyselina askorbová), bambusová vláknina, konzervant (sorban draselný),
zahušťovadlo (konjaková guma, xanthan), jablečné aroma) - Vlašské ořechy
PIVNÍ ŘEZ
PIVNÍ ŘEZ
Asi Vás to zarazilo viďte? Spojení piva a sladkého. Nicméně toto originální spojení jablek macerovaných v pivě, lineckého těsta s pivním sladem a slaného karamelu, dělá z tohoto řezu opravdu něco jiného. A rozhodně ne špatným směrem. Jablka jsou přes noc namočená v, u nás čepovaném, hradeckém Klenotu dvanáctce nefiltr. Tím se lehce sníží sladkost celého řezu a doplní jej pivními tóny. Ty byste však neidentifikovali jako pivní pokud bychom Vám o tom neřekli. Zkrátka kdo chce zkusit něco nového a nevšedního, bude potěšen jak toto spojení surovin harmonicky splývá v jeden neodolatelný celek.
- Pivní řez – složení
- Těsto (Pšeničná mouka, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), pivní slad (ječná sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná
pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový
šrot, chmelová silice, enzymy), vejce, voda, cukr, pšeničný škrob, sušená syrovátka, kypřící látka (E450, E500, E341), aroma, emulgátor
(E472b, E477), glukózový sirup, sůl, sušené mléko, stabilizátor (E516), barvivo (E160a), kypřící látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný)) - Macerovaná jablka v pivu (kostky jablek, pivo Klenot)
- Slaný karamel (Karamelizovaný glukózofruktózový
sirup, kondenzované mléko, rostlinný tuk (kokosový), zvlhčující
látka (E422), emulgátor (E471, E473), aroma, voda, sůl) - Třtinový cukr
BROWNIE S VLAŠSKÝMI OŘECHY
BROWNIE S VLAŠSKÝMI OŘECHY
Jste čokoholik? Pak je tento kus buchty určen přímo pro Vás. Ale vážně, vláčný čokoládový řez s pořádnými kusy vlašských ořechů, který je přelitý 70% čokoládou. Tohle musí uspokojit i nejnáročnějšího milovníka čokoládových pochutin.
- Brownie – složení
- Pšeničná mouka, cukr, kakao se sníženým obsahem tuku, vejce, řepkový olej, voda, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), kypřící látka (E450, E500), aroma.
- Vlašské ořechy
- Poleva 70% hořká čokoláda (Kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (sojový lecitin, polyglycero-policilin-oleát), vanilkový extrakt Bourbon Madagascar)
DON POVIDLOŇ
DON POVIDLOŇ
Všechny ostatní buchty se obávají, když z pece právě vystoupí jejich don. Don Povidloň. Tento řez jsme tak pojmenovali protože je elegantní, bohatý a svůj. Špaldová buchta s povidlovo-tvarohovou náplní. Inspirací nám byly oblíbené babičiny vdolečky, jen jsme jim přidali trošku moderního vlivu.
- Don Povidloň – složení
- Těsto (Pšeničná špaldová mouka, řepkový olej, voda, olivový olej, cukr, sušená vejce, rýžový škrob, rýžová bobtnavá mouka, maltodextrin,
laktóza, sušený odtučněný jogurt, sušená syrovátka, kypřicí látka (E450, E500), sůl, emulgátor
(E481), zahušťovadlo (E466), aroma.) - Povidlová náplň (Švestky, voda, fruktóza (24 %), jablečná vláknina, stabilizátor (E1422, E412), barvivo (E150d), kyselina
(E330), aroma, konzervant (E202)) - Tvarohová náplň (Tvaroh tučný(tvaroh, smetana), vejce, cukr, bramborové vločky, aroma, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)))
KAKAOVÁ ŠPALDOVKA S OVOCEM
KAKAOVÁ ŠPALDOVKA S OVOCEM
Špaldová mouka je vlastně nevyšlechtěná pšenice. Jde o trend vracení se ke kořenům a tedy používání bílé mouky s obsahem lepku podobným jako má mouka žitná. Dříve panoval trend, že čím větší obsah lepku zrno má, tím je kvalitnější. To bezpochyby potvrdí každý pekař. Doba se ale mění a s ní spojená menší fyzická zátěž není schopná s to spálit tolik energie, která se skrývá v našem moderním pšeničném zrnu. Tato buchta ze špaldy, kakaa, ovoce a bílé polevy Vám v ani v nejmenším nebude připomínat něco super zdravého. Prostě jen výborná buchta s o něco málo menší zátěží lepku pro váš organismus.
- Špaldová buchta – složení
- Těsto (Pšeničná špaldová mouka, řepkový olej, voda, cukr, kakaový prášek, sušená vejce, rýžový škrob, rýžová bobtnavá mouka, maltodextrin,
laktóza, sušený odtučněný jogurt, sušená syrovátka, kypřicí látka (E450, E500), sůl, emulgátor
(E481), zahušťovadlo (E466), aroma.) - Meruňky, lesní ovoce
- Bílá poleva (Cukr, plně ztužené rostlinné tuky (palmojádrový), sušené odstředěné mléko, laktóza, emulgátor (E322 sojový lecitin), aroma vanilin)
MAKOVNÍK S VIŠNĚMI
MAKOVNÍK S VIŠNĚMI
Občas je potřeba dělat i jednoduché věci. Mák a višně. To šlo vždycky skvěle dohromady. Hutná a zároveň křehoučká buchta, která neurazí jistě žádného milovníka máku.
- Makovník s višněmi – složení
- Těsto (Cukr, pšeničná mouka, mák, voda, řepkový olej, sušená vejce, rýžová mouka, kypřící látka (E450, E500), bramborový škrob,
sůl, emulgátor (E481), zahušťovadlo (E466), stabilizátor (E516), kyselina (E330), regulátor kyselosti (E341),
aroma) - Višňová náplň (Višně, cukr, voda, jablečný koncentrát, stabilizátor (E1422, E418), kyselina (E330), konzervant
(E202), barvivo (E150d), aroma)
OŘECHOVKA S ČOKOLÁDOU
OŘECHOVKA S ČOKOLÁDOU
Šéf po Vás v práci šlape? Podřízení z Vás mají srandu? Děti chodí za školu? Rodiče ti nerozumí? Ať už je původ Vašeho stresu jakýkoli, vždy to lépe zvládnete s pořádnou dávkou oříšků a čokolády. A Vy co jste v pohodě budete ještě blaženější. Vláčná ořechová buchta přelitá 70% hořkou čokoládou a zasypaná nadrobno nakrájenými vlašáky.
- Ořechovka – složení
- Těsto (Pšeničná mouka, voda, řepkový olej, cukr, sušená vejce, sójová drť, vlašské ořechy, rýžová mouka, kypřící látka (E450, E500),
pšeničné otruby, aroma, sůl, emulgátor (E481), zahušťovadlo (E466), stabilizátor (E516), barvivo (E150c),
kyselina (E330), regulátor kyselosti (E341)) - Poleva 70% hořká čokoláda (Kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (sojový lecitin, polyglycero-policilin-oleát), vanilkový extrakt Bourbon Madagascar)
- Vlašské ořechy
KRTKŮV ŘEZ
KRTKŮV ŘEZ
Kdo by neznal třenou mramorovou bábovku. Zlatý hřeb všedního nedělního oběda. Tak přesně to Vám má připomínat náš Krtkův řez. Pravda, trošku jsme si ho vylepšili. Voňavé a hebké máslové těsto na podklad, poté lesní ovoce a nakonec hustě zasypat drobenkou z lineckého těsta s kakaem. Ta kakaová drobenka po upečení připomíná krásně zkypřenou půdu, proto ten název.
- Krtkův řez – složení
- Těsto ()
- Lesní ovoce
- Drobenka (Pšeničná mouka, stolní margarín s máslovým aroma (oleje rostlinné (palmový, řepkový), voda, emulgátor (E-471), sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová E-330, konzervant: sorban draselný E-202, aroma, barvivo: annatto (E160b)), vejce, voda, cukr, kakaový prášek, pšeničný škrob, sušená syrovátka, kypřící látka (E450, E500, E341), aroma, emulgátor
(E472b, E477), glukózový sirup, sůl, sušené mléko, stabilizátor (E516), barvivo (E160a))
PERNÍK S CITRÓNOVOU POLEVOU
PERNÍK S CITRÓNOVOU POLEVOU
Je to až kouzelně obyčejné spojení. Perníková buchta a kvalitní citrónová poleva. Tato vůně Vám tak neodmyslitelně připomíná teplo domova a strávený čas s rodinou. I když v zásadě není na této buchtě nic speciálního. Každé sousto je jako pohlazení od Vašeho blízkého. Tak všední a tak potřebné.
- Perník – složení
- Těsto (Pšeničná mouka, voda, řepkový olej, cukr, sušená vejce, sójová drť, vlašské ořechy, rýžová mouka, kypřící látka (E450, E500),
pšeničné otruby, aroma, sůl, emulgátor (E481), zahušťovadlo (E466), stabilizátor (E516), barvivo (E150c),
kyselina (E330), regulátor kyselosti (E341)) - Citrónová poleva (Cukr, rostlinné tuky (palmojádrový,palmový), sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, emulgátor (slunečnicový lecitin E322), přírodní citronové aroma, barvivo (kurkumin, karoteny))
- Poleva 70% hořká čokoláda (Kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (sojový lecitin, polyglycero-policilin-oleát), vanilkový extrakt Bourbon Madagascar)
COOCIES
COOCIES
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
KOKOSOVÝ SUK
KOKOSOVÝ SUK
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
POCTIVÁ VÁNOČKA
KOKOSOVÝ SUK
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)
VÁNOČNÍ ŠTOLA
VÁNOČNÍ ŠTOLA
Západ slunce nad mořem, grilovaná rybička, skvělé víno, vybrané delikatesy a pravý středozemní chléb s kvasem z tvrdé pšenice s typickým aroma, pěstované právě ve středomoří. Tento světlý chléb vám připomene nezapomenutelné chvíle na dovolené, zpestří domácí grilovačku, párty, či pohodové posezení. Nadýchaný s vypečenou kůrkou s obsahem oliv, sušených rajčat a artyčoku. Budete náramně překvapeni, jak všechny tyto suroviny spolu nádherně ladí.
- Ciabatta- složení
- Pšeničná mouka hladká světlá
- Pšeničná mouka polohrubá
- Olivový olej
- Artyčok
- Olivy zelené i černé
- Sušená rajčata
- Voda
- Sůl
- Cukr
- Droždí
- Zlepšující směs pro světlé pečivo – (Sušený pšeničný kvas (pšeničná mouka, startovací kultura), sušené droždí, pšeničný lepek, sůl, dextróza,
pšeničná bobtnavá mouka, kvasnicový extrakt, regulátor kyselosti (E262), rostlinný olej (řepkový), kyselina
(E270), aroma, látka zlepšující mouku (E300), enzymy.)